maanantai 18. syyskuuta 2017

Matkaan mars! (3.9)

Tänään olisi se päivä. Se suuri päivä kun minä, se maalaistyttö kotoisin Kihniöstä lähtisi suureen tuntemattomaan yksin pariksi kuukaudeksi. Aikaisin aamulla heräsin hermostuneena, yöunista ei meinannut tulla mitään. Laitoin vielä kiinni matkalaukun, kastelin kukat, sanoin heipat poikaystävälleni ja riensin bussiin.

Bussista vaihdoin junaan, junasta lentokoneeseen, lentokoneesta toiseen ja sieltä vielä Koen Gakuen omaan autoon. Koko matkan kestoksi tuli 28 tuntia. Helsinki-Vantaalla tapasin matkaseurani, Keudan ammattiopistolta opiskelija Joni Salmisen ja hänen opettajansa Kari Pulkkisen.


Opettaja Ohno haki meidät yhdessä koulun kuljettajan kanssa Sapporon lentoasemalta, sieltä ajoimme Koen Gakuenin yksityiskouluun, jossa opiskelisimme seuraavat kaksi kuukautta. Heti alkuun tapasimme kansainvälisyysvastaavan Shimasun ja koulun omistajan rouva Shisukon. Kävimme läpi ensimmäisen kuukauden ohjelman, tilat, opettajat ja saimme avaimet huoneisiimme, jotka sijaitsevat minuutin kävelymatkan päästä koulusta. Meidät myös kutsuttiin illalliselle lähellä olevaan korealaiseen BBQ-ravintolaan.
Ensimmäisen kuukauden ohjelma

Ensimmäinen koululounas
Ennen illallista ehdimme käydä tutustumassa hieman jo kaupunkiin. Kari on käynyt Sapporossa aiemminkin, joten hän osasi ohjeistaa meitä pitkin poikin. Kävimme mereneläviin painottuvalla ruokatorilla, vanhalla ostoskadulla ja Odori-puistossa.


Eläviä kuningasrapuja

Vanha kauppakatu


Illallinen Ohnon ja Sisukon kanssa sujui hienosti! Saimme hieman tutustuttua toisiimme paremmin ja kokeilla heti uusia makuelämyksiä. Söimme mm. naudan kieltä, mizuno-sientä, simpukoita ja erilaisia vihanneksia.
Koulun ilmoitustaululla meistä kuvat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti